Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας

Ιούλιος 28, 2023 Όλη μέρα

Δυναμικά «παρούσα» στην προσπάθεια για συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την πρόληψη της μετάδοσης των Ιογενών Ηπατιτίδων, τη βελτίωση της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής, καθώς και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των προσβληθέντων ατόμων, δηλώνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος – Ε.Ε.Μ.Η. (https://eemh.gr/).

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας / World Hepatitis Day, όπως έχει οριστεί η 28η Ιουλίου, προχωρά σε πολύπλευρες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες.

Τo μήνυμα, στο οποίο επικεντρώνεται και ο φετινός εορτασμός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να εξετάζεται, να εμβολιάζεται και να λαμβάνει τη σωστή αγωγή. Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη κινητοποίησης της πολιτείας.

Ειδικότερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, ο Δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει το Συντριβάνι της Ομόνοιας, με το συνδυασμό των χρωμάτων κόκκινου – κίτρινου, που έχουν καθιερωθεί ως χαρακτηριστικά της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα. Στα ίδια χρώματα, θα φωταγωγηθεί το γλυπτό “Ομπρέλες” του Γιώργου Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γιώργου Ζογγολόπουλου».

Την ίδια στιγμή, «τρέχει» καμπάνια ενημέρωσης στα social media της ΕΕΜΗ, μέσω medical infographics για τις Ηπατίτιδες Β και C, με σημαντικές πληροφορίες, ενώ δημιουργήθηκε και podcast για τις Ιογενείς Ηπατίτιδες, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΕΜΗ, Καθηγητή κ. Ιωάννη Γουλή να απαντά σε καίρια ερωτήματα (Ακούστε το ΕΔΩ).

Τέλος, την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, από τον κ. Γουλή και τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΕΜΗαναπληρωτή Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Σινάκο (Παρακολουθήστε τη live ΕΔΩ και μέσω Facebook ΕΔΩ).

Με την ευγενική υποστήριξη των:

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιούλιος 28, 2023
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ)
Website
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Πανελλαδικά

Online