Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Η Τεχνολογία ως Κινητήριος Δύναμη για Επαυξημένες Πολιτιστικές Εμπειρίες»

Ιούλιος 26, 2023 Ιούλιος 27, 2023

 Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Η Τεχνολογία ως Κινητήριος Δύναμη για Επαυξημένες Πολιτιστικές Εμπειρίες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 (ώρα έναρξης 09:45 – ώρα λήξης 14:00) και την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 (ώρα έναρξης 10:00 – ώρα λήξης 15:00), στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου: «SMART TOUR – Ευφυής τουρισμός στις πολιτιστικές διαδρομές», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Σταύρο Δ. Νικολόπουλο και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020, Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας, Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA II «Ελλάδα – Αλβανία».

Η αρχή έγινε τον περασμένο Μάρτιο με την πραγματοποίηση Ημερίδας, με στόχο την πληροφόρηση του κοινού και την καλύτερη αξιοποίησή των αποτελεσμάτων του έργου και συνεχίζεται με το Επιστημονικό Συνέδριο για τη διάδοση του «Βιωματικού Τουρισμού» στην διασυνοριακή περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Συνεδρίου θα αναδειχθούν οι νέες δυνατότητες της αγοράς μέσω της δημιουργίας ενός «Διασυνοριακού Δικτύου Δημιουργικών Εμπειρογνωμόνων», περιλαμβάνοντας τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα γίνει παρουσίαση του έργου SMART TOUR και της ομώνυμης πλατφόρμας, των νέων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος, καθώς και των πιλοτικών εφαρμογών του.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν workshops, τα οποία θα περιλαμβάνουν εικονική ξενάγηση στο Γεφύρι της Κόνιτσας, επαυξημένη εμπειρία στα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου και στο Μουσείο Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως… άλλοι μικροί Γουτεμβέργιοι.

Σύντομη περιγραφή του έργου:

Το έργο SMART TOUR, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Σταύρο Δ. Νικολόπουλο, αποτελεί τη βάση για μια «ολιστική ταξιδιωτική εμπειρία» στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Αλβανίας, μια περιοχή πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά, ιστορία, φυσική ομορφιά, μνημεία και ανεκμετάλλευτη κοινωνική αυθεντικότητα.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Ιούλιος 26, 2023
Τέλος:
Ιούλιος 27, 2023
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αμφιθέατρο Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Ιωάννινα, Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων 45110 Greece
+ Χάρτης Google
26510-07777
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής