Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας 2022

Φεβρουάριος 14, 2022

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, την 14η Φεβρουαρίου 2022, o Δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει το συντριβάνι της Ομόνοιας, συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία.
Στη δράση θα συμμετέχουν και άλλοι Δήμοι της χώρας, φωταγωγώντας Δημαρχεία και κτίρια ανά την Ελλάδα και στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.
Σημαντική θα είναι και η συμβολή των πολιτών στη σημαντική αυτή πανελλήνια δράση. Μέσω facebook, twitter και instagram και χρησιμοποιώντας το hashtag #greeceforepilepsy μπορούν στείλουν το δικό τους μήνυμα, κοινοποιώντας τη δική τους ιστορία ή φωτογραφία.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.
Η ΕΕΕΕ και ο ΠΕΣΕ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τα Παγκόσμια Γραφεία Επιληψίας (International Bureau for Epilepsy και International League Against Epilepsy) και μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας έχουν κύριο σκοπό την σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την επιληψία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα πριν τις 14 Φεβρουαρίου, καθώς αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Άγιος Βαλεντίνος έπασχε από Επιληψία.

PRESS & SOCIAL MEDIA KIT

Poster
Facebook event
Δελτίο Τύπου
Promo Video

SPONSORS

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Φεβρουάριος 14, 2022
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

(Π.Ε.Σ.Ε.) Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας
Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας