Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου «ΔΙΩΝΗ»

Σεπτέμβριος 26, 2023 Όλη μέρα

Χαιρετισμός

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου απέκτησαν τη δική τους «ΔΙΩΝΗ»!

Ο λόγος για μια πανίσχυρη υπολογιστική υποδομή Επεξεργασίας και Ανάλυσης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων, η οποία εντάχθηκε το 2020 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2020» και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 3.000.000 ευρώ στο πλαίσιο της «Περιφερειακής Αριστείας».

Η «ΔΙΩΝΗ» είναι ένα εμβληματικό έργο, μια εμβληματική υπολογιστική μηχανή, που αναβαθμίζει τις ψηφιακές υποδομές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσει την Περιφέρεια Ηπείρου στο χάρτη των ισχυρών υπολογιστικών κόμβων της χώρας.

Το έργο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της πειραματικής έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα παρέχει υπηρεσίες νέφους σε τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Θα ενισχύσει την απασχόληση νέων επιστημόνων και μεταδιδακτορικών ερευνητών που θα συνεισφέρουν στην ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου και Θα υποστηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα προς όφελος του Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ηπείρου και γενικότερα της χώρας μας.

Σύγχρονες υπολογιστικές υποδομές υψηλής τεχνολογίας όπως η «ΔΙΩΝΗ» μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μπορούν να αποτελέσουν τα πυρηνικά στοιχεία λειτουργίας ενός Σύγχρονου Τεχνολογικού Οικοσυστήματος στην περιοχή της Ηπείρου.

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος

Σταύρος Δ. Νικολόπουλος

Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής, Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σεπτέμβριος 26, 2023
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ξενοδοχείο Du Lac, (αίθουσα ΔΩΔΩΝΗ)

K. Παπούλια &, Ίκκου
Ιωάννινα, 45221
+ Χάρτης Google