Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας 2023

«Φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά!» ήταν το σύνθημα της φετινής πανελλήνιας δράσης ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας, όπως είχε οριστεί η 13η Φεβρουαρίου 2023.
Το βράδυ της Δευτέρας, 13ης Φεβρουαρίου 2023, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, το σιντριβάνι της Ομόνοιας φωταγωγήθηκε συμβολικά με μωβ χρώμα, το οποίο έχει καθιερωθεί ως χαρακτηριστικό της διεθνούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την επιληψία. Παράλληλα, στην Πλατεία Ομονοίας, φωταγωγήθηκε το γλυπτό «Πεντάκυκλο», με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Γεωργίου Ζογγολόπουλου».
Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ίδιου Ιδρύματος και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το διάσημο γλυπτό «Ομπρέλες» που κοσμεί τη νέα Παραλία, φωτίστηκε σε μωβ απόχρωση.
Στη δράση συμμετείχαν πολλοί ακόμη Δήμοι της χώρας, φωταγωγώντας Δημαρχεία, κτίρια και μνημεία ανά την Ελλάδα και στέλνοντας μηνύματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καταπολέμησης και εξάλειψης των διακρίσεων και του στιγματισμού.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιληψίας, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ώστε τα άτομα με επιληψία να αποτελούν ισότιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στη διασκέδαση και σε κάθε άλλη έκφραση της ζωής τους.

PRESS & SOCIAL MEDIA KIT

Poster

Facebook event

Δελτίο Τύπου

Video

SPONSORS

Διοργανωτές

(Π.Ε.Σ.Ε.) Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας

Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας